En bok som overrasket meg

Guernsey forening for litteratur og potetskrellpaiMary Ann Shaffer har skrevet en bok som heter Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai. Forfatteren var bibliotekar og har kun skrevet denne boken (døde  i 2008). Det er rett og slett en slags brevroman fra årene rett etter 2. verdenskrig. Den lille øya Guernsey (sør for England) ble okkupert av tyskerne og all kontakt med England ble brutt.

Boken starter med at Mr Dawsey (hører litt ut som en Mr. Darcey og det er kanskje ikke helt uten grunn), en av øyboerne leser en brukt bok som en gang har vært eid av en Miss Juliet fra London. Han blir så bergtatt av boken at han skriver et brev til Juliet når krigen er over for å høre mer om forfatteren. Juliet er selv forfatter og skriver tilbake. Slik starter en brevveksling mellom Julliet og etterhvert flere folk fra øya.

Dette er en type bok jeg egentlig ikke hadde trodd at jeg kom til å like, men jeg tok feil. Shaffer skriver lett og levende om de forskjellige karakterene og så er det hele veldig fint. Det er ikke fæle krigsskildringer eller forferdelige skjebner. Det er hyggelig og morsomt. En sånn bok hvor du blir glad i personene og har lyst til å reise på ferie til øya. Kort sagt: En veldig god bok!
Er den på hylla?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s