Les en digital bok på Bokhylla.no

Jeg kom på en bok jeg leste for noen år siden – som gjorde inntrykk: Sneen på sedertrærne av David Guterson. Vi har ikke denne på i nattbordsamlingen og den er utsolgt fra bokhandelen, men den finnes digitalt! Nasjonalbiblioteket lanserte i 2009 tjenesten bokhylla.no med rundt 12.000 rettighetsbelagte bøker i fulltekst, i tillegg til bøker som er falt i det fri. Bøkene er verker som ble utgitt i 1690-, 1790-, 1890- og 1990-årene. Sneen på sedertrærne er fra 1997 og altså tilgjengelig der.

Dette er en spennende kriminalhistorie med mye innhold. En fisker blir funnet død i sin egen båt, og japansk-amerikanske Kabuo Miyamoto blir tiltalt. Hva har egentlig skjedd?
Vi er på USAs nordlige vestkyst, på en øy hvor japanere og europeere har levd sammen i generasjoner. Under overflaten ligger rasekonflikter, sentralt i historien er de japanske øyboernes skjebne da USA ble angrepet av Japan under 2. verdenskrig. Boka er også en kjærlighetshistorie om forholdet mellom en hvit gutt og en japansk kvinne i dette vanskelige miljøet.

Det er en nydelig stemning i boka, tross det spennende plottet. Forfatteren gir oss også natur- og menneskeskildringer av høy klasse.

Anbefales av Ingun

Les boka digitalt – eller besøk et folkebibliotek og lån den der.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s