Et annet liv

Per Olov Enquist er en av Sveriges og Nordens  største kulturpersonligheter; både forfatter og  dramatiker. Han er blitt hedret med mange litterære priser.

Et annet liv er en sterk, gripende, ærlig og brutal selvbiografi. Enquist forteller fra sin oppvekst i et strengt pietistisk hjem på den svenske landsbygda på 30- og 40-tallet, om hans mor ønsker at han skal bli predikant. Han skriver om studietid og det begynnende forfatterskapet og om veien videre inn i voksen alder,ekteskap, skilsmisse, barn og alkoholens vold. På slutten av 80-tallet var alkoholen i ferd med å ta livet av han, og den personlige skildringen av fornedrelsen, skammen og begjæret etter alkohol er sterk lesning.

Sentralt i denne  boken og i hans forfatterskap forøvrig er ideen om identitet; hva er egentlig et menneskeliv, hvordan ble jeg den jeg er,  finnes det klare svar? Ekstensielle spørsmål som berører ethvert menneske. Bøkene hans  kjennetegnes nok av et gjennomgående pessimistisk verdenssyn. I Et annet liv skriver han også om noen av de politiske hendelsene i Europa  på 70- og 80-tallet, han reiste mye i forbindelse med sin rolle som ettertraktet dramatiker, foreleser og forfatter.

Meget velskrevet. Anbefales av Rigmor!

Se om boka er på hylla

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s