Spennende på bilturen : Den siste dansen

Denne dagen skal du legge 64 mil bak deg i bil. Det er tidlig vår, grålig lys over brunt landskap og såpass med bitt i lufta at stoppene blir korte. Så hva gjør du når det er slutt på Popquiz, Ukeslutt og PILS, og baksetepassasjerene har kranglet så mye om musikkvalget at de er påtvunget hodetelefoner og hver sin musikkspiller?

Du setter på en lydbok. Eller bedre – en Radioteater-dramatisering, med skuespillere og lydeffekter og det hele. Jan Mehlums  Den siste dansen åpner med rabalder og en tirade med tabu-ord som får de mindreårige baksetepassasjerene til å hoppe i sikkerhetsselene.  Men etter hvert får du regulert lyden til passe nivå, og glir med inn i handlingen. Og den er spennende. Og dyster.

Vi møter Tønsberg-advokat Svend Foyn, Mehlums godhjertede og sannhetssøkende etterforsker. En mørk og våt sommernatt plukker han opp fire unge haikere som skal hjem etter Quart-festivalen.  De bærer preg av mye festing. En av dem stjeler Foyns Patti Smith cd-boks, noe som får ham til å skjære tenner. Året etter får Foyn en telefon fra en av haikernes foreldre, cd-boksen er funnet på rommet hennes. Foyn vil ha den tilbake, og da han kommer for å hente den får han også en forespørsel om å lete etter jenta. Hun har forsvunnet og faren frykter at hun er i trøbbel og bruker stoff. Han har nemlig også funnet tabletter blant datterens saker, og han misliker kjæresten, som har dårlig rykte.

Foyn tar motvillig på seg oppdraget, beveget av familiens fortvilelse. Han kommer raskt i kontakt med et kynisk, kriminelt miljø der ingen vil uttale seg om noe, og der vitner ryddes brutalt av veien, en etter en.  Foyn og datteren hans forfølges og trues. Politiets behandling av stoffmisbrukerne og etterforskningen av dødsfallene er mangelfull og kritikkverdig. Og kan man egentlig stole på lovens håndhevere? 

 Den siste dansen er Jan Mehlums sjette bok om Svend Foyn.

Biblioteket har Den siste dansen, og andre titler av Jan Mehlum.

Reklamer

En kommentar om “Spennende på bilturen : Den siste dansen

  1. Takk for en flott anmeldelse, Kristine:-) Har lest boka for en stund siden, men nå fikk jeg lyst til å høre denne dramatiseringa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s