Ta et år i harens fotspor

Eventyr og overraskelser blir det for den middelaldrende og livstrøtte journalisten Vatanen. Livet er rett og slett ikke som det burde. Men en dag drar han på reportasjetur på den finske landsbygda med en fotograf. På vei tilbake til byen kjører fotografen på en hareunge. Vatanen blir oppsatt på å sjekke hvordan det står til med haren og går ut av bilen. Han vender ikke tilbake. Han bestemmer seg for å følge impulsen om å bli harens følgesvenn.

Haren og Vatanen streifer rundt i skogen. De tar tilfeldige jobber for å livnære seg. De møter mange slags mennesker, den ene underholdende historien tar den andre. Vatanen erfarer at haren kan få frem det beste i enkelte mennesker, og det verste i andre. Som presten, som plutselig blir livsfarlig når jaktinstinktet våkner. I tillegg må Vatanen takle alle de mindre fleksible og skeptiske menneskene som gjør livet vanskelig for et omstreifende menneske. I løpet av året med haren blir Vatanen utsatt for grov mistenkeliggjøring, blir arrestert og får hele 22 forelegg! Friheten ser ut til å være noe du må kjempe kontinuerlig for. Men Vatanen har tillit til livet, og det går sannelig ikke så verst for ham og haren.

 Harens år er skrevet av Arto Paasilinna. Biblioteket har foreløpig ikke Harens år, men flere andre bøker av samme forfatter.

Jeg anbefaler spesielt Den ulende mølleren

Reklamer

En kommentar om “Ta et år i harens fotspor

  1. Ja, denne er underhaldande og egner seg svært godt som sommerlektyre. Min personlege favoritt av Paasilinna er «De hengte revenes skog»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s