Mye nytt å legge på Nattbordet

Statistikk er kanskje ikke det man forventer å bli møtt med når man klikker seg inn i en skjønnlitterær blogg, men jeg tror akkurat disse tallene kan komme til å glede litteraturelskerne på BI. De viser nemlig en god økning i både nye og klassiske titler, flere engelskspråklige verker, samt en liten satsning på lydbøker. I beste litteraturformidlende ånd håper vi selvfølgelig at lydbøkene kan kapre noen flere lesere. Eller lyttere. Det gjenstår å se.

Og så – til tallene. Første halvår i 2010 kjøpte vi inn hele 241 nye titler, en god økning i forhold til forrige halvår på 50%. Samlingen teller nå over 2000 verker, hvorav 280 engelskspråklige. Utlånet har økt med 38% i denne perioden. Som lesere er dere kanskje ikke så opptatt av det, men for oss i biblioteket betyr det en større sannsynlighet for å forlenge samarbeidet med Dagens Næringsliv, noe som på sikt vil gi dere enda flere bøker. Så vi kan bare oppfordre dere til å fortsette å låne, og også til å ta med dere noe dere kanskje ikke hadde til hensikt å lese. Kanskje en bok som bare har et ekstra pent omslag, et forfatternavn dere knapt har hørt om, eller en spennende omtale på baksiden. La dere overraske!

Og så må vi få si at vi er veldig glade for å kunne tilby skjønnlitteratur som en del av bibliotekets tilbud, for det er vanligvis ingen selvfølge ved et handelshøyskolebibliotek. Reaksjonen fra våre brukere – både studenter og ansatte – har vært udelt positive og gitt både Dagens Næringsliv og oss mye goodwill. Nå er det vårt håp at dere ikke bare lar bøkene blir liggende på Nattbordet, men at dere åpner dem, lar dere underholde, gripe og ta inn over dere noe nytt. Husk at litteratur kan gjøre verden større!

God lesning!

 

Etter alt dette skrytet kan det jo være interessant å se hva vi faktisk har av titler:

Bøker med trykkeår 2009 – 2010

Bøker med trykkeår 2005 – 2008

Bøker med trykkeår 1920 – 2004

Engelsk- , tysk- og franskspråklige bøker

Lydbøker

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s