Før jeg brenner ned

Gaute Heivoll har skrevet en fantastisk roman om en virkelig hendelse. Da forfatteren ble døpt i Finsland kirke 4 juni 1978 var det mens norgeshistoriens verste pyroman gikk løs i bygda. I løpet av ganske få dager ble 10 branner startet og hele landet fulgte med på hva som skjedde i bygda i sør. Heivoll har klart å gi et godt bilde av hva som hendte med pyromanen, ofrene hans og hvordan det hele påvirket hans egen familie.

Den unge pyromanen var et sterkt ønsket og høyt elsket barn. Han var en glad gutt som var veldig flink på skolen og hadde all verdens muligheter foran seg. Hva var det da som gjorde at det gikk som det gikk? Gaute Heivoll fletter sin egen ungdomstid inn i historien og den ligner kanskje en del på pyromanens.

Det er en gripende og spennende historie som allerede er blitt solgt til mange land. Denne kommer nok til å ligge under mange juletrær, men hvorfor vente til jul når du kan låne den på BI-biblioteket?

Se om boka er på hylla

Reklamer

2 kommentarer om “Før jeg brenner ned

  1. Eg har nettopp lese denne. Ei fantastisk gripande forteljing om eit tragisk liv. Heivoll skildrer usedvanleg godt kor tynn balansen er mellom dei som klarer seg når livet butter og dei som ikkje. Forteljaren i boka står og på kanten av stupet (bokstavleg tala), men klarer seg. Beste lesaroppleving for meg i år.
    Anbefaler den på det sterkaste. For eit år sidan meinte Frøken G at den burde ligge under alle julebord. Det kan den godt gjere i år og. Idunn

  2. Den burde hvertfall ligge under noen juletrær. Under julebordet er jeg redd den blir oversett 🙂 Himmelarkivet og Kongens hjerte bør også pakkes inn og gis til leseglade mennesker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s