Svalen, katten, rosen, døden

Dette er den første boka jeg leser av Håkan Nesser, hans niende om politiet i Maardam og tidligere førstebetjent Van Veeteren. Romanen kan godt leses uten at man kjenner de tidligere bøkene. Skjønt, skulle man være krimelsker og like å følge etterforskningshelter gjennom flere av deres prøvelser, kan det kanskje være en idé å starte med den første boka i serien.

Den ensomme 16-åringen Monica Kammerle innleder et forhold til sin mors 39 år gamle elsker. Han virker så forståelsesfull og varm. Men snart forandrer han seg. Monica vil ut av forholdet og trenger noen å snakke med. Det får bli presten Tomas Gassel. Han synes det hun forteller er så problematisk at han vil lufte det med Van Veeteren. Van Veeteren står imidlertid på farten både til tannlege og ferie, og lover Gassel å ringe når han kommer tilbake. Men når han returnerer er Gassel død, han har falt under et tog. Etter hvert ser politiet og Van Veeteren sammenhengen mellom prestens ulykke, en kvinnes død og en annens forsvinning. Etter hvert forsvinner enda en kvinne, og flere lik dukker opp.

Noe for deg som liker at psykopatiske kvinnemordere får det de fortjener. Litt verre for oss andre som fortsatt kjenner hårene stritte i nakken.

Biblioteket har flere av Håkan Nessers bøker.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s