Engleby av Sebastian Faulks

I denne spalten har jeg tidligere ikke fått fullrost min svigerinne nok for alle de spennende forfatterne hun har gjort meg oppmerksom på.
Takket være Beatrice, plukket jeg med meg boken Engleby av Sebastian Faulks hjem fra et bokhandelbesøk. Kanskje mest på grunn av en besnærende tittel.

Som i The line of beauty møter vi en karakter med bakgrunn fra arbeiderklassen som gjennom stipend til eliteskoler foretar en klassereise inn i den britiske middelklassen.

Mike Engleby har ikke Nick Guests  evne til å gli inn blant eliten og blir isteden mobbeoffer for kostskolene han får stipend til.
Distansert og lett humoristisk innfallsvinkel til overgrepene gjør at du et stykke på vei  tror Mikes forsøk på å overbevise oss om at overgrepene ikke går inn på han.
Engleby er en outsider som vi etterhvert forstår at ingen liker, som likevel egler seg med og konstruerer vennskap som befinner seg kun i hans hode.
Ifølge han selv er han venn med og kanskje kjæreste med den vellykte jenta Jennifer.  Da hun blir funnet død faller mistanken raskt på vår begredelige antihelt.

Årene går og livet går seg på underlig vis til.
Så hva vi har lest så langt er konstruksjon fra Engelbys side og hva er sannhet?
Dette er en ubehagelig bok. Ubehaget blir bare sterkere og sterkere etterhvert som vi får vite hva som faktisk har skjedd
Det er en tynn linje mellom kjærlighet og hat, men kan linjen være like tynn mot galskap?

Du finner boken i Nattbordsamlingen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s