Ikke helt vanlig middag

Nederlenderen Herman Koch har skrevet boken Middagen. Dette er en roman der hele handlingen foregår rundt et middagsbord på en restaurant.

To par er samlet rundt bordet: Nederlands neste statsminister Serge, hans bror Paul og deres koner, Babette og Claire. Det begynner som en helt vanlig middag på en dyr restaurant. Hovmesteren lirer av seg gloser om hvor hvert ruccola blad er plukket, mens gjestene venter utolmodig på å få i seg første bit. Paul er nervøs og bekymret. Han har nettopp oppdaget at sønnen og nevøen har gjort noe forferdelig og vet ikke om han skal fortelle det eller holde det for seg selv. Etter hvert viser det seg at han ikke er den eneste som vet om det.

Dette var en ganske annerledes bok – tenk å skrive en hel roman der handlingen foregår rundt middagsbordet.  Det ble ikke kjedelig heller, faktisk ganske tankevekkende – hva gjør du om barnet ditt gjør noe grusomt? Det er en stund siden jeg leste boken, men den festet seg på et vis. Hadde vært interessant å se denne som film!

Anbefales av Gyda – lån den på biblioteket

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s