My shit life so far

frankieboyleLurer du på hvem Frankie Boyle er? Her er et lite sitat fra Wikipedia – et av de verste stedene man kan sitere fra:

«Francis Martin Patrick «Frankie» Boyle (født 16. august 1972) er en skotsk komiker og forfatter fra Glasgow, kjent for sin pessimistiske og hemningsløse humor.»

Hvis du ikke kan fordra Frankie Boyle kommer du garantert ikke til å like noen av bøkene hans heller, og spesielt ikke denne, hans første selvbiografi. Synes du derimot at Frankie Boyle er det som får smilebåndet til å rasle, har du mye å glede deg til. Jeg har ingen intensjoner om å være objektiv. Jeg digger Frankie Boyle som en ungjente på 1960-tallet digget the Beatles, dog med mindre skriking.

I My shit life so far får vi en noenlunde tradisjonell selvbiografi, bare med alle de kjedelige bitene kuttet bort. Vi følger Frankie gjennom barndom, utdannelse, de første skritt på en stand-up scene og produksjon av Mock the week.

Da boken kom i 2009 hadde avisen The Guardian dette å si «…perfectly constructed, weird and wicked one-liners! His eye for absurdity is as sharp as his suits.»

Dara O’Briains selvbiografi var så kjedelig at jeg ikke vil anmelde den, men han gjorde show rundt om i Norge tidligere, og det er klart at han gjør seg best muntlig. Frankie Boyle formidler brilliant både muntlig og skriftlig.

Problemet er bare at Frankie Boyle har flyskrekk. Det er derfor essensielt å få tilbake Englandsbåten fra Bergen, slik at Frankie Boyle kan ha show i Norge. Som en bonus kan vestlendinger få mulighet til å ta del i den myteomspunnede kulturelle aktiviteten kalt harryhandel, så slipper de å sitte å drømme om å ta Lindisfarne på nytt.

Det er derfor et fredsfremmende tiltak å få Frankie Boyle til å gjøre show i Norge. Og mens vi venter på det har man heldigvis et par flere bøker å kose seg med i mellomtiden; Scotland’s Jesus og Work! Consume! Die!.

My shit life so far er altså inngangsporten til hardere stoffer, av humoristisk litterær natur så klart.

Denne boken finnes per dags dato ikke i BI biblioteket, men hvis du har lyst til å lese den kan du komme med et innkjøpsforslag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s