Nye bøker mars 2016

Vi presenterer et knippe nye romaner, en Brageprisvinnende dokumentar og en diktsamling. Klikk på titlene dersom du ønsker å bestille bøkene, eller bare ønsker å se om de er på hylla i biblioteket. Dersom de er utlånt anbefaler vi at du logger deg på Oria og bestiller dem. Vi har autofornying av lån og purrer ikke på lange tider dersom bøkene ikke bestilles.

God lesning!

0c66d9034d45008e0b8dc187583c078dAlt jeg ikke husker vant den svenske Augustprisen 2015. Den har fått gode kritikker i Norge. VGs Brynjulf Jynn Tjønn ga boka en sekser.

I Alt jeg ikke husker er hovedpersonen død. Samuel, i starten av 20-årene, omkom i en bilulykke. Eller, var det selvmord? En svensk-tunisisk forfatter forsøker å finne ut hva som skjedde ved å intervjue Samuels venner og familie. Han samler sammen deres minner og skriver frem Samuels historie. Der det oppstår hull, bruker forfatteren sine egne vonde erfaringer. For han har selv mistet noen som stod ham nær.

 

859d354445f0ba63a7702879a91f218eSpennende krimdebut fra britiske Clare Mackintosh.

Tom Egeland ga Jeg lar deg gå en femmer i VG:

Bildrapet på en femåring utløser en massiv politietterforskning og en desperat jakt på et nytt liv. Denne velskrevne debutromanen byr på personlige tragedier, menneskelige dramaer – og et knyttneveslag av en overraskelse.

 

 

eb057845b9c25d952eeb46993b7348cc Dokumentar: Den største forbrytelsen : ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust .

Hvem stod bak forsøket på å utslette jødene fra Norge? Hvorfor og hvordan kunne denne forbrytelsen skje? Marte Michelet behandler dette traumatiske kapitlet av norsk krigshistorie i sin fulle bredde, basert på moderne forskning og en møysommelig gjennomgang av norsk og tysk arkivmateriale.

Marte Michelet fikk Brageprisen 2014 for denne boken.

 

4774f3736cc0fd796bb7d9e55d4abbc5  «Noko av mitt prosjekt har vore å besynga det upoetiske. Å skriva dikt om emne det vanlegvis ikkje blir dikta om.» Dette sier dikteren Øyvind Rimbereid til Jan Zahl i Stavanger Aftenblad.

I Lovene tek Rimbereid for seg noko dei færraste av oss går rundt og tenkjer på som særleg poetisk materiale, nemleg lovene. Han har skrive «ei rekkje songbare portrett» av menneske som står utanfor eller innanfor lova.

Nysgjerrig på hvordan dette arter seg? Lån diktsamlingen hos oss.

 

49e99e5a6586b59d9265b8294c88d751 Når du minst venter det er en ung voksen-krim.

Boka handler om fire venninner  som kaller seg «masalagirls». Tre av dem har pakistanske foreldre, den fjerde, Charlotte, er datter av en norsk alenemor.

I Når du minst venter det er Charlotte tilbake i Oslo etter et opphold i Stavanger. Hun jobber på kafé og gjør det godt. Til hun begynner å motta skremmende pakker og mystiske blomsterbuketter uten avsender.

 

 

500849dc09f00989465e31f8cc2806af  Irène er første, selvstendige bok i serien om franske overbetjent Camille Verhoeven. På norsk fikk vi først den andre boken, bestselgeren Alex. Tenker du å lese dem, start med Irène. Alex inneholder spoilere.

Ifølge DN er Irène en milepæl i kriminallitteraturen, en «forstyrret, litterær metathriller». Det viser seg at morderen har kopiert drap fra berømte kriminalhistorier (Ellis, Elroy, Sjöwall & Wahlöö med flere), men ut over dette har ikke politiet noe å gå etter. Alle mistenkte har enten et alibi eller forsvinner sporløst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s