Nye bøker til påske

Det er snart påske. Sving gjerne innom biblioteket og få med deg lesestoff før du tar ferie. Vår skjønnlitterære samling er plassert inne i C5. Nye bøker stilles ut i inngangspartiet.

Interessert i hvilke bøker vi har? Her får du vår skjønnlitterære boksamling i ett søk. Den sortert etter de nyeste anskaffelsene først. Du må logge deg på Oria for å bestille bøkene.

Så til denne ukens nyanskaffelser. To av dem er nettopp utgitt – Mysterieavenyen og Maestro. De andre bøkene er godbiter innkjøpt på årets Mammutsalg.

76fe0094cc7e98c9514d360fc1bd8059

Ny, klassisk Irving-roman der man møter transvestitten, sirkuset, barnehjemmet, bilulykken og den fraværende faren.

I Mysterieavenyen følger vi den nå aldrende Juan Diego på hans vandringer verden over, samtidig som hans lange historie rulles frem. Mexicanske Diego blir tidlig adoptert til USA og reiser fra familien, som blir boende i slummen. Under adskillig bedre kår i USA utdanner han seg til lærer og blir senere forfatter. Når Diego reiser verden rundt på bokturné, fordyper han seg i minner som leseren også får delta i (Kilde: Deichmans litteraturblogg)

 

a6999e7f47b821976b0102ea3356a4ef Maestro er krimbloggeren Geir Tangens debut. Den har begeistret anmelderne, og Ingvar Ambjørnsen skriver blant annet dette i Dagbladet:

«Helt til de aller siste sidene blir velkjente kort spilt ut i overraskende vendinger. Ja flere ganger ble jeg sittende og le høyt av forfatterens oppfinnsomhet og lekelyst. Hele boka bærer preg av skriveglede og overskudd. Vevd inn i det hele finnes også hilsener og hint til norske krimkolleger, flere av dem er faktisk del av selve gåten.»

 

1ce5aac57322a8cda874fe7c014e0243

I VG får De tapte sjelers land denne omtalen:

«Oppsiktsvekkende god roman fra et Somalia som rives istykker av borgerkrig, og om tre menneskeskjebner som på merkelig vis flettes inn i hverandre… Dette er en type roman som lett kunne blitt sjablonmessig og overfladisk, men Mohamed er en gudbenådet forteller. Hun briljerer med omfattende detaljkunnskaper og skildrer gater, lukter, klær og interiør, stekende sol og svale vinder på en måte som får oss til å føle det på kroppen.»

 

59ae71b6729bbc839b31f1542e330e30 «Italiensk-norsk feelgood», skrives det i Dagsavisen. Gøril Emilie Hellen har lagt sin bok, Veien over klippene til Italia og Helgelandskysten.

Romanens hovedperson er unge Lucia, som bor i London. Ytre sett har Lucia alt hun kan ønske seg. Prestisjetung jobb, god økonomi, flott leilighet, pent ytre og en kjekk forlovede. Men er hun lykkelig? Et besøk til Helgelandskysten, der Lucia vokste opp med italiensk mor og norsk far, blir til en reise videre, til den landsbyen i Liguria som moren en gang forlot. Reisen åpner for historiegransking og økende selvinnsikt. Underveis nøstes morens historie opp.

abe9e41c0e3e5a36a218071838cb201dTrilogien er Jon Fosses kritikarroste og lysande kjærleikstriologi om Asle og Alida. Romanane Andvake, Olavs draumar og Kveldsvævd er til saman eit meisterverk om to elskande som prøver å finne sin stad i verda.

Trilogien er vinnar av Nordisk Råds Litteraturpris 2015, og May Grethe Lerum i VG hadde eitt ord å seie om den saken: «Halleluja!»

 

 

2edc11063efa1e4a2b670de05a8ce03c Lesere som elsker storslåtte og episke underholdningsromaner kan visst trygt gyve løs på Barfotdronningen, ifølge Tom Egeland i VG. Man skal bare være klar over at forfatter og oversettere driver med en noe slapp språkføring. Kan du holde ut dette, kan du se fram til saftige saker:

Den kubanske slavepiken Caridad stiger i land i Spania i 1748 og møter den snarrådige sigøynerpiken Milagros. Begge står på utsiden av samfunnet.I Sevillas snuskete bakgater kjemper de mot overmakt, undertrykkelse og seksuelle overgrep. De forenes i sin pasjon for flamenco. Gjennom seks år og 700 sider følger vi skjebnen til Caridad, Milagros og menneskenes som omgir dem.

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s