Sommerlesning for krimelskere

Selv synes jeg en dyster kriminalroman passer best en sur, mørk høstkveld, men for dedikerte krimlesere ser ikke årstiden ut til å spille noen som helst rolle. Krimbøker stappes i strandkurven sammen med bikini og termos med iste, leses på en varm veranda i ettermiddagssol, eller tas frem som god og avslappende underholdning når sommerregnet øser.

Her presenterer biblioteket titler for deg som elsker sjangeren, alle kjøpt inn i vår. Dersom du har lyst til å låne med deg flere bøker, anbefaler jeg at du også bruker litt tid på å kikke på hyllene i C5. Biblioteket har en god del aktuell kriminallitteratur til utlån.

481543f858b3e38ec2b6cb3b9583a609 De som fortjener det. «En sofistikert, slu og sylskarp thriller som bygger seg opp hele veien til den nerveslitende avslutningen.» Sunday Mirror, UK

Ted og Lily møtes i en flyplassbar. De skal begge ta nattflyet til Boston. Samtalen mellom dem utvikler seg raskt fra uskyldig flørt til dødelig alvor. Ted forteller om ekteskapet sitt som skranter – han har akkurat funnet ut at kona er utro. Det begynner som en halvhjertet spøk da han sier at han kunne tenke seg å drepe henne.Uventet svarer Lily at hun kan hjelpe ham.

 

ff3910665d30f458ef54231ba594b36d Jens Lapidus bor i Stockholm og jobber som forsvarsadvokat. I bøkene sine øser han av sin viten og erfaring med mennesker i ulike miljøer. De tunge kriminelle som sitter på de lange dommene. Finansadelen og pappaguttene på Stureplans nattklubber i den andre enden. Kaoset og hatet når disse krysser hverandres grenser (Hentet fra VGs anmeldelse av boken – som fikk en femmer).

I STHLM DELETE får vi et nytt møte med Emelie og Teddy, det umake paret vi ble kjent med i VIP-rommet.

Vi har og anbefaler flere av Lapidus’ bøker.

ba5e73398d862f95cff7bba0490ed1ec

Sekser på terningen for En femte årstid av Torkil Damhaug (VG).

Vi tas med til et lite lokalsamfunn som preges av en arbeidsulykke som skjedde 38 år tidligere. I vår tid er fabrikken der ulykken hendte, nedlagt. Fire ungdommer, høye på dop og hverandre, stenger inne en klassekamerat de mener plager og forfølger dem. Denne handlingen skal utløse fatale konsekvenser for de fleste av dem.

 

4387ddc894698fd6bc7e91b07edf4058 Okei da, Når gjøken galer ble ikke innkjøpt nylig, men tas med fordi vi nettopp fikk inn bok 2 og 3 i serien, og jeg anbefaler den.

Dette skrev jeg på vår Pinterest-tavle da vi fikk den i 2015:

Privatdetektiv Comoran Strike og hans skarpe sekretær Robin løser saken. En klassisk, britisk krim med rikt persongalleri og gode miljøskildringer fra London. Bibliotekaren gledet seg storveies! Og pssst – det er første bok i en ny krimserie som J.K. Rowling skriver under pseudonymet Robert Galbraith

 

78a03fff68ee4d35e9712c04f872156c   Og her har vi altså Silkeormen, bok to i serien om privatdetektiven Cormoran Strike og hans bestemte, unge assistent Robin. Jeg så frem til denne siden jeg likte Når gjøken galer så godt, og plottet viste seg enda mer komplekst og spennende.

Denne gangen forsvinner den kjente forfatteren Owen Quine. Han har nettopp fullført et manuskript med giftige portretter av nesten alle han kjenner, og det er ikke få som ville fått livene sine ødelagt om boken ble publisert. Quine dukker opp myrdet, under bisarre omstendigheter. Strike og Robin får en utfordring med å forstå motivasjonen til en hensynsløs morder.

 

4c8067fe3c0de3c969243cc0b7b6a6b0 Ondskapens kall, Robert Galbraith alias J.K. Rowlings tredje bok om privatdetektiv Cormoran Strike og hans dyktige assistent Robin Ellacott. Jeg kastet meg over denne utgivelsen, akkurat som jeg gjorde da Silkeormen kom ut. Den er en pageturner som sine forgjengere, men med større innslag av sadisme og vold. Dette syntes jeg tidvis ble i grusomste laget, men jeg fortsatte lesningen trolig av samme årsak som New York Times’ anmelder:

» En underholdende roman der de mest engasjerende skikkelsene verken er morder eller offer, men derimot detektivene som har utfordringen med å løse mysteriet.»

Nå venter jeg på fjerde bok.

dd3011fc8305d53dcb4fcdc85e7e934aKureren ble både vinner av Rivertonprisen 2016 og Brageprisen 2015 , og dette burde vel borge for god kvalitet.

Ola Einbu i  Ringerikes Blad, skriver følgende: Med Kureren har Kjell Ola Dahl levert en drivende god krimroman hvor han lykkes utmerket med en parallell fortelling fra 1942 og 1967. Romanen er full av spenning og Dahl er veldig god til å holde kortene til brystet. Løsningen ligger sjelden oppe i dagen.

 

 

988f567bfcdc706219892a837cee4dc3 Et makabert selvmord, forsvunne jenter og en mørk hemmelighet

Foran øynene på 15 inviterte tilskuere krabber en maskert mann ned i en tønne med dynamitt ogsprenger seg selv. De inviterte aner verken hvem den maskerte mannen eller hverandre, er. Det eneste de har til felles, er at hver og en av dem mottok invitasjon uten avsender om å overvære seansen, med begrunnelsen at de alle bærer sin del av ansvaret for mannens død.

Nicolay Wolff er en av dem. Han begynner å grave i saken, uvitende om hvilke gjenferd fra fortiden han kommer til å møte.

Dødens elv ble nominert til Rivertonprisen 2015.

 

Reklamer

En kommentar om “Sommerlesning for krimelskere

  1. Da gakket jeg rett over til Amazon for Kindle-versjonen av Career of Evil ($7.33). Visse forfattere kjøper man bare neste bok av så snart man får vite om dem…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s