Nye bøker i september

Fem nye bøker, alle utgitt i 2016. Enright samler storfamilien med alle dens problemer, Jensen sender nyskilte, middelaldrende Erik til Capri med en gammel flamme, Zander og Lønn tar for seg aktuell problematikk og Morton vil underholde oss med en ny sidevender med gotiske trekk.

Logg på i Oria og bestill bøkene du vil lese. Vi har automatisk fornying av lån, og bøker som er lånt ut kan ellers bli borte en god stund.

048b6c0e7faafc5f264503cff6717faeIrske Anne Enright ble nominert til både Man Booker-prisen og Costa-prisen for Veien ved Boolavaun, som også ble kåret til årets beste i Irland i fjor. Den anerkjente kritikeren James Wood i The New Yorker har skrevet at dette er «en av de sanneste og vakreste historiene om familien» han har lest på lenge. Rosaleen, Madigan-familiens matriark og midtpunkt, bestemmer seg for å selge familiehuset, og barna, som for lengst er voksne, vender alle tilbake for en siste jul i barndomshjemmet.

Camilla Norli, VG

 

b33ce56213d09988b152a761e211d3b5 Nyskilte Erik (57) har et ustoppelig begjær etter skjønnhet, europeisk modernisme, arkitekttegnede villaer og kvinner i alle fasonger. Til Capri har han på et innfall invitert med seg Clementine, sin hemmelige forelskelse fra tretti år tilbake. Alt ligger til rette for et knippe sommerdager i forførelsens tegn.

Tron Jensen er en habil litterær sjonglør, skriver Turid Larsen i Dagsavisen. Han kaster seg uredd mellom det frivole og det mer sublime. Til tider kan denne lille romanen nærme seg faretruende det banale og det plumpe, men forfatteren redder seg hver gang opp på tørt land. Disse elegante og humoristiske manøvrene gjør det lett å like Tron Jensens «Til Capri». Han stiller i en klasse for seg med sitt uredde, muntre og lett brutale blikk på mannlig begjær.

118fcf37c64728029dc7811dd5a11173

Brennaktuell og svært spennende! Broren er Joakim Zanders andre bok. Han debuterte i 2014 med Svømmeren, som er forløperen for Broren. Vårt eksemplar av Broren er på norsk, men av mangel på norske omtaler er denne klippet fra svenske Hallands Nyheter:

Yasmine Ajam lämnar Stockholmsförorten Bergort för att skapa sig ett liv i New York och hon har inga planer på att återvända hem. Inte förrän hon får höra oroande nyheter om sin yngre bror, Fadi, som hon lämnade kvar i förorten. Han har anslutit sig till IS och enligt uppgift dött under strider i Syrien. Men så får hon en bild skickad till sin mobil, som visar att han kanske lever. Yasmine åker för att leta upp honom.

Samtidigt arbetar Klara Walldéen på ett forskningsinstitut i London, med en viktig rapport. När hennes dator blir stulen och en kollega mystiskt dör inser hon att hon kommit någonting stort på spåren. Någonting som hon inte borde rota i, och som har oväntade förgreningar.

937040dbb16f6551927e81dbf04aef10 Også svært aktuell. Handlingen i Fluktens nødvendige blindveier sees mot et bakteppe av flyktningkrisen som preger vår tid.

Helen er musiker og kom til Norge som flyktning da hun var barn, Svend arbeider i politiet. Hvert år tilbringer de to de samme tre døgnene i august på et hotell i en by ved Skagerakkysten. Det er et forhold som har vart i elleve år. Det er flyktig, og varig, et brudd på hverdagens rutiner og samtidig preget av sine egne gjentagelser og ritualer. Men oppdraget Svend må utføre, gjør dette året annerledes. Det er et oppdrag som skal få alvorlige følger, både for Helen og Svend og i kretser langt utenfor dem.

ccf80ada7e69da438e5b4daeb99653fbHuset ved innsjøen er en ny bestselger av Kate Morton. Denne har fått blandede kritikker, men skal inneholde alle faste ingredienser Mortons fanskare elsker; som at handlingen foregår i England  (til tross for at forfatteren er australsk), forlatte herskapshus med mørke hemmeligheter, handling som veksler mellom nåtid og fortid (gjerne tilbake 3 generasjoner), barn som forsømmes eller forsvinner, referanser til klassikere og/eller eventyr, et fast innslag av romantikk, ja, alt dette servert i en imponerende trådfloke som forfatteren nennsomt løser opp for oss.

Du kan også låne Kate Mortons tidligere bøker hos oss: Tilbake til Riverton (2008), Den glemte hagen (2009) – som også finnes i lydbok, En svunnen tid (2011) – som vi også har på engelsk med tittelen The Distant hours (2010), samt Hemmeligheter (2013), som også kan lånes på engelsk med tittelen The Secret keeper (2012).

God lesning!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s