Nye bøker

 

Nye bøker i februar 2016

9abaeac913e62c42e68ac459db7e461eEtter deg er oppfølgeren til bestselgeren Et helt halvt år.

Guri Hjeltnes i VG skriver: » Ja, det skal være leserne som har bønnfalt Moyes om å fortsette på historien om Louisa eller Lou [fra romanen Et helt halvt år]. Og her er den, tykk og god, for leserskaren som er glad i underholdningsromaner som frister sine fans videre, side for side, i full fart. »

Biblioteket har begge bøkene.

7602d4d7b9a27a769318ae31226991fc

Gyllen sol, en ny pageturner av Gowda. Nå forteller hun historien til et førstefødt guttebarn, Anil. Forventningene fra familien er høye. Han skal bli lege og klanens neste overholde. Han blir slektens første til å ta høyere utdanning og forlate India for å fullføre studier. Så heldig er ikke barndomskjæresten, Leena. Fanget i et voldelig, arrangert ekteskap blir hun tvunget til et valg som kan ødelegge familiens ære. Vil Anil forsake sitt nye liv for å redde henne? Vil han velge landsbyen som trenger ham?

Biblioteket har også Indias datter, Gowdas bestselger fra 2011.

0d7b5dde51e2fa3384ef594fe66c7acf

Lajla har vært innlagt to ganger for depresjon og angst. Legen mener at hun bør leve en skjermet, rutinemessig tilværelse uten store påkjenninger. Men Lajla vil ikke leve på den måten. Hun bestiller flybilletter til Canada, reiser alene ut i ødemarka. De neste årene tilbringer hun lange perioder her, på roadtrip blant mennesker som lever utenfor samfunnet i utkantstrøk, eller treffes langs veien: marihuanadyrkere, pelsjegere, cowboyer, hippier, eventyrere og medisinmenn.

Ulveøya har fått gode kritikker. Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad, skriver: «Det er varmen i denne skildringen, og personenes mot til å utsette seg for utryggheten, som er den bærende stemningen, og som gjør romanen så dirrende øm.»

61426c32bf9169317d993b50e7e2e506

«Anne Oterholms nye roman tvinger leseren til å være en ufrivillig kikker inn i en til tider absurd verden», skriver Karen Nystøyl i Vårt land. «Fortelleren heter ­Jonas, en kunstner cirka midt i livet. Romanen er hans historie, eller hans blikk på Merete. Merete er også midt i livet, nyskilt og nyinnflyttet i en leilighet i en by. Hun er advokat og har to voksne­ barn. I sin nye livssituasjon har hun funnet seg nye venner i oppgangen, de er yngre enn hennes egne barn. Jonas synes det er patetisk. Ham treffer hun så å si ikke lenger.»

Liljekonvallpiken ble nominert til Brageprisen 2015.

e759061ac642dde27abbb76ca58ed2b1

«Det er som om noen har lovet meg en overraskelse jeg går og venter på, men som jeg gradvis innser at aldri kommer.»

Unge, prisbelønnede forfatter Helga Flatland har skrevet Vingebelastning, en roman om 30-årige Andreas som er like gammel som henne. De tilhører dessertgenerasjonen – født mellom ironien og alvoret – som oppfatter lykke mer som et krav enn en forventning. Men hva skjer når livet ikke svarer til forventningene og ingenting er nok?

Vi anbelfaler også Flatlands Alle vil hjem-trilogien Bli hvis du kan. Reis hvis du må (2010), Alle vil hjem. Ingen vil tilbake (2011) og Det finnes ingen helhet (2013)

Reklamer